Hoidot

Stressiniskahieronta

Tehokas ja rentouttava täsmähoito, jossa käsitellään kallonpohja, niskahartiaseutu, kasvot ja pää sekä rinnan yläosa ja yläselkä. Mikäli joku tietty kohta kaipaa erityishuomiota, siitä kannattaa mainita hoidon aluksi jotta tiedetään keskittyä hiukan enemmän siihen.


Hoidon terveysvaikutuksia: 

* helpottaa lihas- ja hermojännitystä 

* päänsärky, migreeni, unettomuus ja stressi vähenee

* parantaa verenkiertoa sekä lymfakiertoa 

* poistaa sekä fyysisiä että tunnetukoksia (energiatukokset)

* auttaa saavuttamaan kehon ja mielen hyvinvointia 


Suositeltavaa ottaa hieronta 3 kertaa viikon välein sarjana tai säännöllisesti kuukauden välein.Rentouttava kiinalainen hieronta koko vartalolle

Koko kehon rentouttava hieronta erilaisia kiinalaisen hieronnan menetelmiä käyttäen. Hoidossa rentoutetaan hieromalla ja mm. akupisteitä painelemalla niska-hartiaseudun alue ja selkä sekä lisäksi jalat varpaista polviin saakka, asiakkaan levätessä rennosti hierontapöydällä. Housuiksi kannattaakin valita löysälahkeiset housut jotka on helppo nostaa polviin. Liikkeet ovat rauhallisia ja hoidon pääpaino onkin enemmän rentoutumisessa kuin lihashuollossa.


Rentouttavan hieronnan hyötyjä:

* keho rauhoittuu ja stressi helpottaa

* lihasjännityksestä johtuvat jännitystilat helpottavat

* mieliala koheneeÄänimaljahoidot

Äänimaljahoito tehdään vaatteet päällä, rennosti lattialla (ryhmärentoutus) tai hoitopöydällä (yksilöhoito) peiton alla maaten. Rentoutus on mahdollista tehdä myös istualtaan mikäli makuulla oleminen on jostakin syystä epämukavaa. Hoitaja soittaa kauniisti soivia äänimaljoja keholla sekä kehon ympärillä, luoden näin rauhallisen ja turvallisen äänitilan.

Aikuinen ihminen koostuu noin 60-70% vedestä, joten äänimaljojen värähtely liikkuu kehossamme hyvin, samalla hieroen ja rentouttaen lihaksia aina solutasolle asti. Pehmeä äänen aikaansaama värähtely siis ikäänkuin hieroo kehoamme sisältäpäin, ja siten keho alkaa rentoutua. 

Äänimaljojen vaikutuksesta tietoisuuden taso siirtyy arkisilta beta-aalloilta alfa-aaltojen tasolle, jossa kehon luonnollinen kyky hoitaa ja korjata itseään alkaa toimia. Tästä seuraa syvä, levollinen rentoutumisen tunne. Sanotaan että 1 tunnin äänimaljahoito vastaa jopa 3 tunnin yöunia! 

"Onnellisuushormoni" oksitosiinin verenkiertoon vapautumisesta vastaava aivolisäke aktivoituu äänimaljojen värähtelyn ansiosta. Oksitosiini myös lievittää pelkoa ja ahdistusta sekä lisää luottamusta ja kiintymystä. 


Äänimaljahoidon vaikutuksia: 

* syvä rentoutuminen ja rauhoittuminen

* virkistynyt, levännyt olo

* kivut ja jännitykset lievittyvät (sopii hyvin myös fibromyalgikoille)

* verenpaine laskee

* stressihormonien määrä lähtee laskemaan

* aineenvaihdunta tasaantuu


Yksilöhoitoa ei suositella: 

* raskauden ensimmäisellä kolmanneksella

* heille joilla on tahdistin

* mikäli on akuutteja mielenterveydellisiä oireita

* leikkaukseen valmistautuville

* heille joilla on jokin vakava sairaus kuten syöpäEnergiahoidot (Reiki)

"Reiki" on japania ja tarkoittaa universaalia elämän energiaa. Se rentouttaa ja puhdistaa sekä lisää elinvoimaa. Reikihoidossa energia menee juuri sinne missä sitä eniten tarvitaan ja siksi jokainen hoitokerta onkin omanlaisensa. 

Energiahoidosta on saatu apua mm. erilaisiin fyysisiin vaivoihin (niska-hartiaseudun kivut, selkävaivat, muut kiputilat) sekä unettomuuteen, stressiin ja monenlaisiin tunne-elämän haasteisiin. Energiahoito onkin tasapainottava hoito jossa ihminen hoidetaan kokonaisuutena: sekä fyysinen keho, tunnekeho että energiakeho saavat hoitoa tarpeiden mukaan. Energiahoidossa hoitaja toimii energian kanavana välittäen käsillään elämän energiaa eikä siis siirrä tai luovuta omaa energiaansa. 

Ihmiskeho tarvitseen energiaa kaikkiin mielen ja kehon toimintoihin. Joskus jotkut energiakeskuksistamme kuormittuvat liiaksi ja se saattaa aiheuttaa tukoksia niihin. Energiahoidon avulla puhdistetaan näitä energiakeskusten tukoksia jotta keho voisi taas paremmin energian virratessa vapaasti. 

Hoito alkaa keskustelemalla ja myös hoidon jälkeen käydään keskustellen läpi mitä hoidon aikana on mahdollisesti tuntunut kehossa tai mielessä. Varsinainen hoito tapahtuu hoidettavan maatessa hoitopöydällä mukavasti lämpöisen peiton alla. Hoidon aikana hoitaja pitää käsiään kehon chakrojen eli energiakeskusten kohdalla. Jokainen chakra ja muut hoitopisteet käsitellään vuorollaan ja annetaan parantavan energian virrata. Vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta

Jalkapohjan ja koko jalkaterän alueella sijaitsevat sisäelinten heijastevyöhykkeet. Näitä heijastealueita painelemalla ja hieromalla aktivoidaan aluetta vastaavan elimen toimintaa kehossa ja näin voidaan sekä ylläpitää terveyttä että lievittää kehon mahdollisia häiriötiloja. Hoidon avulla pyritään siis saamaan keho parantamaan itse itseään.

Hoito alkaa keskustelulla sekä ihanan rentouttavalla, ihoa pehmittävällä jalkakylvyllä. Varsinainen hoito tehdään asiakkaan ollessa mukavasti lämpimän peiton alla makuulla. Heijastealueet käsitellään pääosin sormin painelemalla ja hieromalla. Hoidon lopuksi vielä rauhallinen ja rentouttava jalkahieronta.


Vyöhyketerapian terveysvaikutuksia:

* vilkastuttaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja lymfakiertoa

* apua saatu myös mm. hormonaalisiin häiriöihin ja ruuansulatusvaivoihin

* sopii erilaisten fyysisten vaivojen hoidon lisäksi mm. stressin, lihasjännitysten, päänsäryn, unettomuuden sekä väsymyksen hoitoonPerinteinen jäsenkorjaus (3. vuoden opiskelija)

Jäsenkorjaus edustaa kansanparannuksen vanhinta käsillä parantamisen perinnettä. Se on mobilisaatiohoitoa, joka avaa ja tasapainottaa koko kehoa ja sopii lähes kaikille. Hoito on pehmeää, ihmisen luontaisia liikeratoja hyödyntävää eikä missään nimessä kipua tuottavaa. 

Ensimmäisellä hoitokerralla kartoitetaan asiakkaan sairaudet sekä mitä tulee hoidon aikana ottaa huomioon (mm. verenohennuslääkkeet, keinonivelet). Kehon tasapainotekijöitä aletaan korjata aina jalkateristä eli "perustuksista". Hoidon aikana pehmitellään lihaksia, mobilisoidaan niveliä ja tasapainotetaan virheasentoja. Samalla saadaan lihaskalvoja irroteltua ja hermostoa sekä koko kehoa rentoutettua. Jaloista edetään hitaasti tunnustelemalla ylöspäin, edeten selän kautta aina sormenpäihin ja päälaelle asti.


MILLAISIIN VAIVOIHIN JÄSENKORJAUKSESTA ON SAATU APUA?

* jalkojen pituuserosta johtuvat kiputilat

* iskias

* skolioosi, etenkin lapsilla ja nuorilla

* yläselän kiputilat

* tenniskyynärpää, kipuolkapää, jäätynyt olkapää

* jännityspäänsärky, purentahäiriöt, kasvosäryt, näköhäiriöt

* ja moniin muihin


ESTEITÄ HOIDOLLE:

* akuutit tulehdustilat ja vammat

* syöpä

* osteoporoosi

* kuume


KUINKA USEIN?

* Alkuun olisi hyvä käydä muutaman kerran 2-3 viikon välein jotta hoitotulokset olisi pysyvämpiä. Keho hakee tasapainoa tuon kahden viikon aikana ja siksi on suositeltavaa pitää sen verran väliä hoitokertojen välissä. Keholla on taipumus palata takaisin totuttuihin asentoihin ja tämän takia onkin hyvä käydä useamman kerran hoidossa etenkin mikäli vaiva on jatkunut pidempään.

* Sopiva hoitoväli on hyvin yksilöllinen. Monet kokevat että kerran kuussa tehty hoito auttaa kehoa pysymään kunnossa, toiselle taas hyvä väli voi olla pari viikkoa tai puolikin vuotta. Kuitenkin jo yksikin hoitokerta auttaa hyvin tasapainottamaan kehoa ja rentouttaa.


Kiinalainen jalkahieronta

Hoito alkaa rentouttamalla jalat lämpimässä jalkakylvyssä. Jalkahieronta tehdään asiakkaan ollessa makuulla lämpimän peiton alla ja jalat hierotaan varpaista polviin asti. Hoitoon tullessa parhaat ovat siis löysälahkeiset housut.

Rentouttavassa jalkahieronnassa käsitellään erilaisin hierontamenetelmin jalkojen ja jalkaterien akupisteitä ja meridiaaneja eli "energiakanavia".


Jalkahieronnan hyötyjä:

* rentouttaa väsyneet jalat

* vilkastuttaa jalkojen verenkiertoa

* vilkastuttaa aineenvaihduntaa

* tasapainottava ja rentouttava hierontaKokonaisvaltaista hyvinvointia